Ferma și Parcul Ancuței
Ferma și Parcul Ancuței se află în apropierea Bucureștiului, într-o zonă cu încărcătură istorică, pe vechiul Drum al Teilor, care unea Palatul Ghica din București cu Palatul din Căciulați. Ferma de văcuțe asigură o producție de lapte și carne, dar și brânzeturi și produse de carmangerie oferite prin magazinul familiei Cristache Măcelarul.
Pavilioanele expoziționale conțin mostre și exponate originale, începând de la sapa și plugul de lemn până la combine și batoze de secol XX. Zona meșteșugurilor, zona agricolă și zona zootehnică sunt completate în circuit cu zonele de joacă, de agrement, cu ateliere și căsuțe din povești, dar și cu magazinul cu bunătăți din fermă.
Pe la 1920, străbunicul Ristea Cristache deschidea o celebră măcelărie în Căciulați, devenită faimoasă în Ilfov și nordul Bucureștiului. Măcelăria este la fel de renumită și acum, fiind readusă la viață de strănepoți, care au păstrat întocmai rețetele de altădată, calitatea și gustul produselor. Ancuța Filip este fiica antreprenorilor români care au avut ideea înființării parcului cu tematică agricolă și pedagogică.