Catedrala Nașterea Domnului din Brăila se numără printre primele biserici construite după Revoluția din 1989. Piatră de temelie a bisericii a fost pusă la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. La 26 decembrie 2005, s-a săvârșit slujba de binecuvântare a altarului catedralei.
alte atracții în apropiere
Casa Memorială Panait Istrati
Casa Memorială se află într-o clădire construită la sfârșitul secolului XIX în stil neoromânesc.
Casa Ana Aslan din Brăila
A fost construită în secolul XIX și este casa în care s-a născut medicul român gerontolog Ana Aslan și a mai locuit un nume de referință al Brăilei, Constantin C. Hepites
Muzeul Brăilei Carol I
Muzeul a fost înființat în anul 1881, prin decretul regelui Carol I, dar abia în 1955 a avut loc o refondare a instituției.
Secția de Științe ale Naturii a Muzeului Brăilei
Se află amplasată în Parcul Monument. Clădirea secției are în compunerea ei: o sală de expoziție permanentă, o sală de expoziții temporare, o sală cu acvarii cu pești exotici și un laborator de conservare-restaurare.
Casa Memorială Dumitru Panaitescu Perpessicius
La 28 octombrie 1977, ca urmare a donației din partea fiului Dumitru D. Panaitescu, constând în 791 de cărți, documente și mobilier s-a deschis expoziția memorială D. P. Perpessicius.
Centrul Cultural Nicăpetre
A fost înființat pentru a pune în valoare opera sculptorului Nicăpetre, donată Muzeului Brăilei Carol I. Clădirea a fost construită între anii 1911 - 1912.
Grădina Zoologică din Brăila
A fost înființată în anul 1983 și se întinde pe o suprafață de 4,6 ha, ocupată de spații verzi, alei, spații destinate animalelor, locuri de joacă și manej pentru echitație.
Teatrul Maria Filotti din Brăila
Teatrul Maria Filotti, sub numele vechi Teatrul Rally, a fost inaugurat în anul 1864.
Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Brăila
Lăcașul a fost construit inițial în anul 1667 pentru cultul musulman. În anul 1831 a fost transformat în biserică ortodoxă.
Biserica Sf. Parascheva din Brăila
Piatra de temelie a lăcașului s-a pus la data de 4 decembrie 2005, fiind finalizat în anul 2014, vechiul paraclis, construit în 1896, devenind neîncăpător.
Mănăstirea Lacu Sărat
Edificată între 1996 - 1999, biserica din lemn a mănăstirii a fost realizată în stil maramureșean, având o turlă de 24 m înălțime.
Casa Petre Ștefănescu Goangă
A fost construită în stil neoclasic, la sfârșitul secolului XIX și a aparținut pictorului Petre Alexandrescu, bunicul marelui bariton. În această casă artistul s-a născut și și-a petrecut copilăria.
Biserica Greacă din Brăila
A fost ridicată în perioada 1862 - 1872 de comunitatea grecilor din oraș.
Secția Etnografie a Muzeului Brăilei
Colecțiile de etnografie și artă populară, pe care muzeul le deține, sunt prezentate într-o clădire istorică a orașului, Casa Alexiu.